Skøn J-dag med mange glade unge mennesker...

Skøn J-dag med mange glade unge mennesker...

13-11-2014

Traditionen tro var der, da J-Dag i fredags blev fejret, samarbejde mellem Natteravnene og Carlsberg/Tuborg i hele landet, med budskabet ”Drik med respekt” – Læs mere om samarbejdet her.

Og det var nok en af de varmeste J-Dage Natteravnene har oplevet. Over alt hvor Natteravnene var på gaden blev de mødt af feststemte glade unge mennesker, som fik en nissehue, et armbånd, et bolche og en god snak om alkoholkulturen med sig. Her under er blot et lille uddrag fra nogle af foreningerne.

Haderslev..
"OH MY GOD! Det er Natteravnene! I er simpelthen så dejlige. Man får lyst til at kramme." lyder det fra de unge midt i snestormen på J-dag, hvor Natteravnene er populære i bybilledet. Haderslevs Natteravnene fik flot omtale i Jyske Vestkysten.

København City..
I København City havde Natteravnene 7 hold på gaden, og samtidig besøg af 3 Norske Natteravne fra Stavanger, som var kommet til Danmark for at lære mere om og af de danske Natteravne.
Også i Indre By var der fantastisk mange unge feststemte mennesker i byen, men alt forløb stille og roligt og lige som alle de andre steder, røg det gode materiale til en fornuftig snak meget hurtigt. Og vores norske Natteravnevenner var så glade for at vandre med, så de helt uden aftale og af sig selv mødte op om lørdagen for igen af vandre med på turen.

Grenå..

I Grenå havde de 2 hold på gaden da de ved, at der altid er masser af glade mennesker at snakke med og ravnene ville gerne nå at sige hej til dem alle sammen. De havde selvfølgelig også nissehuer og blå bolsjer med, som blevet taget godt imod. Natteravnene havde i år anskaffet sig blå parykker i stedet for egne nissehuer, som da også fik mange positive kommentarer med på vejen, og åbnede op for en god snak med mange af de unge. Tiden fløj afsted, på grund af alle de søde mennesker, som alle var i et positivt ”før” julehumør.

Grindsted..
Natteravnene i Grindsted var på gaden med 2 hold, og oplevede at der var flere unge på gaden i år end tidligere. Læs artikel fra Midtjysk Ugeavis her

Albertslund..

I Albertslund var der en varm og kærlig stemning hos alle, og ingen havde brug for hjælp af den alvorlige slags. Foreningen havde 4 hold på gaden fordelt i tidsrummet 20.00-04.00 På Albertslund station mødte ravnene en fyr som efter at have fået en nissehue udbrød, "Jeg vil have den på resten af mit liv, og så er I ligesom en Gud for fulde mennesker"

Roskilde..

Her endnu en god snak i Roskilde, som havde 4 hold Natteravne på gaden fra 17.00-20.00 og igen fra 21.00-02.00. Natteravnene mødte rigtigt mange glade mennesker, og nogle havde også fået lidt for meget at drikke, men ingen af de 4 hold oplevede problemer.

Trige..
Hos Natteravnene i Trige tog de med bussen til Aarhus midtby, og der gik ikke mange øjeblikke før de første unge henvendte sig og spurgte om de kunne købe en nissehue - det kunne de naturligvis ikke, da huerne ikke er til salg – men bruges til at få en god dialog omkring. Ravnene gik rundt i byen og nød stemningen og de unge mennesker i yderligere 1½ time, og de fik rigtig mange gode snakke og mange positive tilkendegivelser på vores tilstedeværelse.

Hjørring..

I Hjørring hvor de ligeledes havde en festlig J-dag, der blev bagt ca. 700 vafler, uddelt små poser med et kondom og 2 snebolde i, nissehuer og armbånd, og især armbåndene var en stor succes. De startede med at sætte telt op kl. 21.00 og tog det ned igen kl. 03.00 efter en herlig aften/nat.

Dette er som skrevet et udpluk fra de foreninger som har sendt os billeder og gode historier, tak for det.